Welkom bij De Teerkamer
(Teercamer Den Noort) 

Welkom bij De Teerkamer waar wij u graag laten genieten van onze  service, gastvrijheid, heerlijke drankjes en een lekkere maaltijd.
Wij serveren u graag de lunch of het diner. 

Tevens willen wij u uitnodigen om te genieten, van wat wij graag noemen, het mooiste uitzicht van de Grote Markt. Met aan de overkant het Middeleeuwse oude Stadhuis, dat een samenvoeging is van drie afzonderlijke panden. In 1611 kreeg het stadhuis een nieuwe voorgevel,  opgetrokken uit Gobertangesteen. De spreuk ‘Mille Periculis Supersum’ (duizend gevaren kom ik te boven) herinnert aan de rol van de stad in de Tachtigjarige Oorlog.
Hotel de Draak (vroeger De Draeck) is het hotel gelegen aan de linkerkant van het stadhuis. Het is het oudste hotel van Nederland, gevestigd in een pand uit 1500. De met tongewelven overdekte kelders stammen nog uit het 14e-eeuwse pand. 

 

Lunchkaart

Lunchkaart is te bestellen tot 15:00

Croque Monsieur – 7

Ham – kaas – ketchup

Club Sandwich – 12,5

Ei – spek – ham – kaas – gerookte kip – komkommer – tomaat

Broodje Carpaccio – 13,5

Pesto – Parmezaanse kaas – pijnboompitten – rucola

Scampi – 14,5

Kruiden – tomaat- ui – little jam

Broodje Tonijnsalade – 9,5

Tonijnsalade – augurk – ui – ei – little jam

Broodje Gezond – 8,5

Ham – kaas – komkommer – tomaat – ui – ei – wortel

Proeverijtje – 14,5

Carpaccio – tonijnsalade – tomatensoep – kroket

Tomatensoep – 6,5

Tomatensoep – basilicum – room

Uitsmijter – 9,5

Ham – kaas – tomaat – komkommer – sla

Kroket – 7,5

Brood of friet – mosterd – salade

Salades:

Carpaccio salade – 16,5

Pesto – Parmezaanse kaas – pijnboompitten – rucola- salade

Markiezensalade – 16,5

Gamba – kip – ananas – cashewnoten – salade – dressing

Geitenkaas salade – 16,5

Geitenkaas – walnoten – appel – rozijnen – spek – balsamico

Brasseriekaart

Brasseriekaart is te bestellen vanaf 16:30

Voorgerechten

Brood – 4,5

Kruidenboter – gezouten roomboter – olijfolie

Carpaccio – 13,5

Pesto – Parmezaanse kaas – pijnboonpitten – rucola

Gerookte zalm – 12,5

Mesclun – citrusvinagrette – kappertjes – augurk – sjalot

Scampi – 11,5

tomaat- ui – jonge kruiden

Caprese – 10,5

Tomaat – pesto – mozzarella – olijfolie

Soep – 6,5

Tomatensoep – basilicum – room

Salades:

Carpaccio salade – 16,5

Pesto – Parmezaanse kaas – pijnboompitten – rucola- salade

Markiezensalade – 16,5

Gamba – kip – ananas – cashewnoten – salade – dressing

Geitenkaas salade – 16,5

Geitenkaas – walnoten – appel – rozijnen – spek – balsamico

Hoofdgerechten

Spareribs – 22,5

Zoet of pikant gemarineerd – knoflooksaus – tacosaus – salade

Kip – 17,5

Koude salade – kroepoek – satésaus

Biefstuk – 22,5

Pepersaus – dagverse groente

Zalm – 23,5

Hollandaisesaus – dagverse groente

Quiche – 16,5

Groentes – tomatensaus

Nagerechten

Snicker – 6,5

Vanille ijs – pinda – chocolade – caramel

Chocolade mouse – 6,5

Chocolade – koek – cress

Friandise – 5,5

Thee of koffie naar keuze

Restaurantkaart

Restaurantkaart is te bestellen vanaf 16:30

Menu’s:

Keuze uit 3- 4- of 5-gangen
Vrije keuze uit de kaart, laatste gang is een dessert
Elk keuzemenu is incl. amuse, brood en friandises

3-gangen: 26,5

4-gangen: 34,5

5-gangen: 42,5

Kaasplank: meerprijs 5

Chef’s menu

Laat je verrassen door de chef
Prijzen hetzelfde als voorgaande menu’s

Koud

Belgisch Blauw Rund – 7

Tartaar – ingelegd – tortilla

Gepekelde Zalm – 8,5

Zoetzure groenten – ponsu – avocado

Vitello – 7,5

Kalfsmuis – tonijn – gerookte olie – zongedroogde tomaat

Caprese – 7

Buratta – tomaat – watermeloen – aceto

Kingkrab – 9

Retich – parelcouscous – citrusvinaigrette – groene appel

Warm

Kabeljauwloin – 9,5

Vichyssoise – prei – waterkers – casavekruim

Ibericowang – 8,5

Opperdoezer – courgette – bospeen

Geitenkaasravioli – 9

Paddenstoel – rucola – truffelolie – parmezaan

Hanging tender – 9,5

Bief – Roseval – Sauce Gribiche

Boerderijkip – 8

Medaillon – mango – kruidenkaas – sinaasappel

Dessert

Kaasplank – 12,5

5 soorten kaas van Fromagerie Guillaume

Friandises – 5,5

5 soorten friandises – thee of koffie naar keuze

Chef’s Special – 7,5

Tartelette – gele room – chocola – banaan – vanille-ijs

High Tea

Huisgemaakt soepje

Huisgemaakte quiche Lorraine

Selectie van mini-broodjes

Belegde wraps

Mini-croissant

Huisgemaakte mousse

Huisgemaakte soesjes

Huisgemaakte brownie

Diverse zoetigheden

Wisselende toevoegingen

Keuze uit 20 smaken thee, onbeperkt te bestellen!

Alleen op reservering, minimaal 1 dag tevoren.

22,5 p.p.

Even kennismaken met chefkok Olivier

“Lekker eten voor een goede prijs, dat is waar ik voor sta. Ik ben geboren en getogen in Zeeuws-Vlaanderen en heb de hotelschool afgemaakt in Bergen op Zoom. De afgelopen 15 jaar ben ik werkzaam geweest in diverse restaurants over heel Brabant. Nu ben ik teruggekeerd naar het mooie Bergen op Zoom.”

“Samen met restaurantmanager Errol zetten we een mooi concept neer waarin we een breed publiek willen verwelkomen. Ons doel is hoog te koken in het middensegment.

Onze restaurantkaart leent zich voor fine dining. Hier kunt u genieten van een avondvullend programma, met meerdere verrassende gangen.

Onze brasseriekaart en lunchkaart zijn gericht op een meer informele sfeer.”