Ad6bf2bf70589e7bc6c20f4a7d808f77b765c2b5

Geschiedenis

Aan het einde van de 15e eeuw had Bergen op Zoom zich opgewerkt van een eenvoudige havenplaats tot een vooraanstaand handelscentrum. Door de welvaart kon de stad zich zelfs een eigen herberg permitteren. Het stadsbestuur liet daardoor aan de Zuidzijde van de Grote Markt een grote lokaliteit inrichten waar de Bergenaren “Inne banketeren (fuiven) souden alst hemlieden beliefde”.

De herberg kreeg de naam Teercamer Den Noort en werd op 10 Mei 1505 geopend door Jan III van Glymes, Heer van Bergen op Zoom. De Teercamer werd een levendig trefpunt in het hart van de middeleeuwse stad, waardoor de burger en kooplui uitbundig gedronken, gegeten en gefeest werd. Een halve eeuw later ging de herberg ten onder aan het krijgsgewoel van de tachtigjarige oorlog. Met de Teerkamer van nu heeft Bergen op Zoom haar oude trefpunt terug.

Over ons

In het centrum van Bergen op Zoom aan de Grote Markt bevindt zich het gezellige restaurant De Teerkamer. Leslie en Daphne runnen al een aantal jaren samen met hun dynamisch team dit gezellige restaurant. De Teerkamer heeft naast het restaurant ook een groot terras op het plein van de Grote Markt.

Bij De Teerkamer kun je genieten van een goed ontbijt, een heerlijke lunch, een borrel met vrienden of een uitgebreid diner met familie. Naast de klassieke gerechten hebben we mooie wijnen, frisse bieren en verschillende tropische cocktails op ons menu staan.

Geniet van de ongedwongen sfeer, gastvrijheid, kwaliteit en gezelligheid bij De Teerkamer!

Cd7735043611881e978282cda4754133a17a3cb6