GESCHIEDENIS

Aan het einde van de 15e eeuw had Bergen op Zoom zich opgewerkt van een eenvoudige havenplaats tot een vooraanstaand handelscentrum. Door de welvaart kon de stad zich zelfs een eigen herberg permitteren. Het stadsbestuur liet daardoor aan de Zuidzijde van de Grote Markt een grote lokaliteit inrichten waar de Bergenaren “Inne banketeren (fuiven) souden alst hemlieden beliefde”.

De herberg kreeg de naam Teercamer Den Noort en werd op 10 Mei 1505 geopend door Jan III van Glymes, Heer van Bergen op Zoom. De Teercamer werd een levendig trefpunt in het hart van de middeleeuwse stad, waardoor de burger en kooplui uitbundig gedronken, gegeten en gefeest werd. Een halve eeuw later ging de herberg ten onder aan het krijgsgewoel van de tachtigjarige oorlog. Met de Teerkamer van nu heeft Bergen op Zoom haar oude trefpunt terug.

OVER ONS

In het centrum van Bergen op Zoom aan de Grote Markt bevindt zich het gezellige restaurant De Teerkamer. Daphne en Leslie runnen al een aantal jaar samen met hun dynamische team dit gezellige restaurant. De Teerkamer heeft naast het restaurant ook een groot terras op het plein van de Grote Markt.

Bij de Teerkamer kunt u naast een smaakvolle lunch, heerlijke wijnen, bieren & cocktails genieten van een unieke avondkaart!

Kleinere gerechten met geweldige smaaksensaties. Meerdere gerechtjes zijn perfect als dinermaaltijd. Onze gerechten passen ook uitstekend bij de middag- en avondborrel, dagelijks is de keuken geopend tot 22:00uur.

Proef, Beleef & Geniet heel de dag door bij de Teerkamer!

Daphne & Leslie